Saturday, October 19, 2013

Idea Memasak Bersama Philips

Cik Qaseh Menulis

Allahumma,

Ramadan yang lalu, Cik Qaseh berpeluang ke event Philips Malaysia di Petaling Jaya. Di situ ada pertandingan memasak antara media. Apa lagi Cik Qaseh pun pilihlah geng pandai memasak, Kak Pah dan Nisa. Semua bahan sudah disediakan, kami cuma perlu ikut saja resipi yang diberikan.

Paling Cik Qaseh berkenan dengan Electric Pressure Cooker. Main campak-campak pun, masakan boleh siap tersedia dengan cepat. Hari itu kami memasak, ayam masak merah, nasi beriani, bubur soya dan kek pandan.

Memandangkan acara habis petang hari, Cik Qaseh hanya sempat berbuka dalam kereta. Mujurlah ada kek pandan yang sedap (Cik Qaseh bawa bekal dari majlis tadi). Itulah makanan berbuka Cik Qaseh pada hari itu.

Walaupun tak menang, Cik Qaseh tetap bawa pulang mesin pengisar. Seronoknya! Macam-macam boleh buat dengan mesin pengisar baru itu.

Kali ini Cik Qaseh tak berkongsi resipi. Sekadar bercerita aktiviti harian beserta gambar sekali. 

Kalau hendak tahu, Electric Pressure Cooker macamana bentuknya. Ia ada di belakang gambar-gambar makanan yang dihidang di atas meja tu. Harga, berbaloi dengan kegunaannya iaitu RM499. Kalau ada yang mahu mendapatkannya boleh saja ke kedai-kedai Philips atau elektrik (isk! bunyi old school sangat ni) berhampiran.

Semoga perkongsian Cik Qaseh ini bermanfaat!

Gambar-gambar yang cantik ini ihsan dari teman Cik Qaseh, Nisa namanya.

No comments:

Post a Comment